De zelfscankassa in Nederland 

De zelfscankassa is in de Nederlandse supermarktomgeving al een aantal jaren een succes en misschien wel niet meer weg te denken.  Gebruikersgemak voor de klanten en voor de supermarktondernemer een efficiënte invulling voor de kassazone. Maar niets blijkt minder waar te zijn. De zelfscankassa zorgt voor een enorme toename aan diefstal van diverse producten, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Waardoor de ondernemer een behoorlijke post omzetverlies heeft, maar ook voorraden niet meer kloppen. Dus waar blijft de besparing op personele kosten en het snellere afrekenen voor de shopper?

Technology push of echt succesvol?

Pillen levert met haar kassameubel oplossingen veel supermarktondernemers  in Duitstalig Europa sinds 1997.  Vanuit Duitsland krijgen we al jaren te horen dat SelfScan oplossingen een technology pusch is. Maar in de basis een zeer kostbare zaak, niet alleen wat betreft financiële schade, maar ook de registratie van persoonlijke informatie mbt pintransacties.

Duitstalig Europa

Onze oosterburen  zijn al jaren huiverig voor de enorme stijging diefstallen door de toepassing van een zelfscankassa. Maar ook vanuit de persoonsgegegevens  bescherming ‘Datenschutz’ is de Duitser veel voorzichtiger met deze manier  van betalen en scannen waarbij ook het koopgedrag van de consument volledig in kaart gebracht kan worden door de winkelier en derden waarvoor deze data toegankelijk zijn.

Persoonlijke contact en maatschappelijke verantwoordelijkheid

Verder wordt het persoonlijke contact en het praatje met de caissière door veel klanten nog steeds enorm op prijs gesteld en is het een belangrijk maatschappelijk uitje. Teven zorgt het menselijke oog van de caissière ook voor een psychologische extra controle, naast alle digitale en onzichtbare waren beveiligingen.

Bron: RTL Nieuws, 1 oktober 2020